Kilta vietti juhlallisesti Kainuun Tykistörykmentin ja killan perinnepäivää 17.6. 2010 laskemalla seppeleet perinnepatteriston II/KTR 18 ja perinnekranaatinheitinkomppanian KRHK/JR 31 muistomerkeille.

Kiitämme kaikkia tilaisuuden valmistelijoita, toimijoita ja kaikkia, jotka läsnäolollaan kunnioittivat pientä juhlahetkeämme. Teitte siitä mieliinpainuvan ja arvokkaan tapahtuman!

Tilaisuuteen oli kutsuttu kiltalaisten lisäksi Nurmeksen kaupunkia, Nurmeksen ja Valtimon sotaveteraaneja, reservin upseereita ja aliupseereita. Ylä-Karjala lehti julkaisi myös ilmoituksen ja yleisen kutsumme tilaisuuteen. Osanotto olikin yllättävän runsasta, yli 50 henkeä, joista kiltalaisia 15.

Nurmeksen kaupunginjohtaja Pertti Vainionpää kunnioitti tilaisuuttamme läsnäolollaan ja piti lopussa lämpimän kiitospuheenkin. Toinen yllätys oli ITÄ110 sotaharjoituksen sotilaspappien osallistuminen tilaisuuteen pitämällä ekumeenisen loppuhartauden.

Tilaisuus alkoi kiltaveli Kari Sutisen toivottaessa vieraat tervetulleeksi ja kertaamalla tilaisuuden ohjelman. Killan puheenjohtaja piti avauspuheen kertomalla Kainuun Tykistörykmentin, killan ja Nurmeksen yhteisestä perinteestä eli siitä miksi olemme tulleet seppeleidenlaskuun. Seppelpartiot laskivat seppeleet ensin perinnepatteriston ja sitten perinnekomppanian muistomerkeille. Laskettuaan seppeleen piti muistopuheen KRHK/JR 31 päällikön Veikko Haapalaisen poika kiltaveli Antti Haapalainen. Vapaasanan aikana Nurmeksen kaupunginjohtaja kiitospuheessaan lupaili yhteistyön jatkuvan tulevinakin vuosina. Tilaisuus päättyi juhlavasti vierailevien sotilaspappien ekumeeniseen hartaushetkeen. Tilaisuuden puheet löytää tästä linkistä.

Nurmeksen Reserviläisten kutsusta menimme heidän majalleen Valtimolle. Siellä puheenjohtaja Esko Seppä kertoi yhdistyksestään ja lahjoitti killalle Nurmeksen sotilasperinteistä kertovan kirjan. Vastalahjana reservinupseerit saivat killalta Nenosen elämänkertakirjan ja killan esittelymonisteen.