Entisen komentajamme, silloinen everstiluutnantti Matti Salon tervehdys.

Kelotauluista löytyy palvelusaika Kainuun Prikaatin Patteristossa 21.1.1980- 31.-8.1985

Kiitos yhteydenotosta meilin kautta eilen.

Päätin kuitenkin nukkua yön yli ennenkuin liityn jäseneksi. Nimittäin. Täytin tässä 70 vuotta ja pidin sitä kynnyksenä perata kymmeniä jäsenyyksiä yhdistyksissä, joihin  olen urani aikana liittynyt.  Suuriosa niistä  oli jo ajat sitten  supistuneet  pelkäksi  jäsenmaksun maksamiseksi.  Jätin tosiaankin jäljelle vain muutamia sellaisia, joissa tulee käytyä tai muuten on yhteydenpitoa. Tykkimiehet ry:ssä olen ja Tulikomentoja-lehti tulee edelleen. Näin ollen toivotan Tielle vain menestystä.
 
Jo silloin 80-luvulla pidin vahinkona sitä, että Kainuun Prikaatin Patteristolla ei ollut paljonkaan kaikupohjaa alueen väestössä, mutta ei se ollut ihmekään, kun tykistön perinne siellä oli vasta noin 15 vuotta, varusmiehet tulivat Kainuun ulkopuolelta, upseerit tulivat ja menivät ja vain toimiupseerien saattoi olettaa suuremmin joukoin jäävän reserviin alueelle. Liekkö tuo tilanne vieläkään muuttunut.

Oma yhteydenpitoni Hoikakankaalle on supistunut muutamiin pistäytymisiin läpikulkumatkalla ja yhteen perinnejuhlaan ilmeisesti 90-luvun puolivälissä. Maailma muuttuu jo kymmenessäkin vuodessa, ei sieltä montakaan tuttua löytänyt. Liian vähän villoja parin päivän  reissuun, sen verran  meni  aikaa lentäenkin.

Tuossa huomasin, että Rovajärvi täyttää tasavuosia ensi kesänä. Mietinkin pitäisikö sinne yrittää. Kävin aikanaan koekatsottavana 30-vuotisjuhlissa oltuani jo pitkään aselajin ulkopuolella ja siitä sitten käynnistyi  ne meidän yhteiset  viisi vuotta Kainuun Prikaatin Patteristossa.

Itse olen jo ollut kokonaan eläkkeellä muutaman vuoden. Sulan maan aikana köpöttelen  mökillä ja muuten  yritän kuluttaa aikaani  mm hoitamalla  lastenlapsia.  Omat pojat  olivat silloin jauhesamuttimen kokoisia, Nyt toinen on KarTR:n  kuusituumaisen patterin reserviläispäälikkö ja toinen opetettiin Niinisalossa tulenjohtajaksi.

Kaikkea hyvää, kerro tutuille tervehdykseni.

Matti