Kilta järjesti Tykistömuseon ja tykistökiltojen vanhan perinteen mukaisen killan nimikkotykkien huoltoretken Hämeenlinnaan. Huoltoporukkaa oli seitsemän henkeä. Viisi Kainuusta aina Kuhmoa myöten Iisalmesta ja Houtskarista täydennettynä.

Kutsuimme etelä-suomalaisia jäseniämme tapaamaan meitä kainuulaisia Tykistömuseolle. Kiltavelivetereraani Erkki Sippola tyttärineen noudattikin kutsua. Oli todella mukava tavata entisiä palvelustovereita.

Toisena päivänä saapui lahtelainen kiltaveli Hannu Saraluoto keskustelemaan, kahville ja kuvaamaan työskentelyämme. Kiitos vierailusta, oli mukava tavata ja keskustellamyös hänen kanssaan.

Tykkihuoltotapahtumaa tuleekin kehittää lähialueen kiltalaisten tapaamiseen Tykistömuseolla ja kiltaillan vietolla kainuulaisten majapaikassa. Tällä kerralla kohtasi kymmenen kiltaveljeä toisensa.

Huoltotöiden päätöstilaisuudessa kilta luovutti Tykistömuseolle killan standaarin, joka sijoitetaan kiltavitriiniin muiden kiltojen standaarien joukkoon. Käykääpä katsomassa.

Tulomatkalla tutustuimme iisalmelaisen jäsenemme veljen, Timo Hämäläisen kotimuseoon Kuopion kaupungin keskustassa. Kotina hänellä on vanha ratavartijan virkamökki niinkuin nykyiselle junanlähettäjälle sopiikin.

Isäntämme on kenttätykkikoulutukseltaan jaosjohtaja. Hänen tietomääränsä kaikista keräämistään ja kunnostamistaan esineistä oli valtava. Näimme paljon arvokasta ja harvinaista museoesinöistöä. Se olisi mielenkiintoinen tutustumiskohde pienille ryhmille.

Isäsännällemme ja oppaallemme luovuteettiin kiitokseksi kiltapuukko.