Puolustusministerin erityisavustaja Mikko Kortelainen esitelmöi prikaatilla.

Kainuun vierailullaan kiltaveli Mikko Kortelainen esitelmöi 5.3. klo 15.00 prikaatin elokuvasalissa kiltamme järjestämässä tilaisuudessa maamme puolustuspolitiikan ja rauhanturvatoiminnan ajankohtaisista asioista sekä erityisesti myös tulevaisuuden näkymistä.

Esitelmän sisältö oli korkeatasoinen ja siinä pohdittiin eri ratkaisuvaihtoehtojen toteutumismahdollisuuksia. Nykyisen teknisen puolustusmateriaalin vanheneminen, tulevien kalustohankintojen kalleus ja määrärahojen mahdollinen supistuminen auheuttavat ongelmia tulevien uskottavien puolustusratkaisujen toteuttamiselle.

Esitelmän päätyttyä Kortelaiselle ojennettiin kiitokseksi killan upouusi standaari. Standaarin sai myös 70 vuotta hiljan täyttänyt keltaveli, entinen patteristoupseeri ja patteriston komentajan sijainen Into Hakala.

Kiltamme oli kutsunut tilaisuuteen myös yhteistyöyhteisöjemme henkilöstöä Kainuun Prikaatista, Prikaatin Killasta, Kajaanin Kiehisistä ja sotilaskotiyhdistyksestä sekä muuta maanpuolustusväkeä. Ehkä vierailuun sovitettu esitelmäaika ei ollut kaikkein sopivin, koska osanottajamäärä jäi kutsutun joukkon kokoon nähden vähäiseksi.

Kilta kiittää tilaisuuteen osallistuneita jäseniään ja yhteistyöyhteisöjen henkilöitä!

Kuhmon Reserviläisten vieraana

Illaksi Mikko Kortelainen siirtyi Kuhmon Reserviläisten vieraaksi ja hän yöpyi heidän Jyrkkäkosken tukikohdan Korpilinnassa. Isäntänä toimi Heikki Pitäjämäki. Hän oli kutsunut vieraikseen myös reserviläisjäsenet ja kiltaveljet Seppo Möllerin ja Jaakko Rytyn.

Mikko Kortelainen tutustui Heikki Pitäjämäen opastuksella Jyrkkäkosken museoaluesseen, kesäajan näyttelyihin, muistomerkkihankkeeseen sekä seuraavana päivänä myös Kuhmon talvisodan taisteluihin taistelupaikkakierroksella.