Kiltaveli Voitto Markkanen täytti 28.10.2009 kunnioitettavat 75 vuotta. Häntä voi pitää jäsenjoukkomme veteraanina, sillä hän on toinen niistä kahdesta Porin Prikaatin Patteristossa Niinisalossa palvelleista, jotka ovat jääneet Kajaaniin tai yleensä Kainuuseen asumaan. Toinen heistä Voittoa vanhempi veteraani on Mauno Nieminen, josta myös on lyhyt henkilökuvaus sivuillamme.

Voitto on syntynyt Leppävirralla. Varusmiespalveluksensa hän suoritti KTR 3 Lappeenrannassa. Toimittuaan parisen vuotta isänsä kuljetusfirmassa hän pestautui rajavartijaksi Lapin Rajavartiostoon.

Reilun kolmen vuoden jälkeen alkoi palvelus aliupseerina Karjalan Tykistörykmentissä 1.5.1960. Hän suoritti myös reserviupseerikurssin 115. Niinisaloon Voitto perheineen siirtyi 20.7.1966 ehtien juuri sopivasti Patteriston muuttokuormien mukaan Kajaaniin. Lähes välittömästi hän aloitti Kainuun Prikaatin Patteriston Esikunnan toimistoupseerina ja työskenteli siinä tehtävässä kymmenen vuotta. Hänet ylennettiin kapteeniksi ja ennen eläkkeelle 1.11.1980 siirtymistään hän toimi neljä vuotta Kainuun Prikaatin esikunnassa Komentotoimiston päällikkönä.

Voi sanoa, että Voitto Markkasen ura oli ansiokas ja nousujohtoinen. Erityisesti muistamme hänet taitavana ja rehtinä tykkimiehenä, toimistoupseerina ja komentotoimiston päällikkönä. Patteriston esikunnassa työskentelynsä ajan hän toimi myös Rovajärven tykistön kesäleireillä Leiriesikunnan toimistoupseerina.

Kilta onnitteli Voittoa merkkipäivän johdosta tykistökenraali Nenosen uudella elämänkertakirjalla. Onnittelijoina olivat Jaakko Rytty ja Toivo Rönkkö. 

Voitto Markkanen 75v