Kiltaveli Mauno Nieminen 80 vuotta 27.3.2007 Kajaanissa

Pohjois-Suomen Tykkimieskilta onnitteli Kajaanissa korkeaan ikään ehtinyttä veteraanikiltaveljeä sotilasmestari evp Mauno Niemistä killan adressilla. Onnittelukäynnillä killasta ja Kainuun paikallisosastosta vieraili Jaakko Rytty.
 
Mauno Nieminen on syntynyt Aurassa ja aseellinen sotilasura alkoi talvella 1943 paikalliseen suojeluskuntaan liittymisenä. Varusmiepalveluksen hän aloitti vuoden 1948 alussa 1.Ptri/KTR 2:n Turun kasarmeilla. Seuraavan vuoden alussa hän jäi vakinaiseen palvelukseen samaan rykmentiin eli Kainuun Tykistörykmentin edeltäjäjoukoon II/KTR 2:een Hyrylässä. Patteristo nimettiin ensin 3.Prikaatin Patteristoksi ja sitten Porin Prikaatin Patteristoksi siirretynä Niinisaloon. Sieltä se jälleen siirrettiin kesällä 1966 Kainuun Prikaatin Patteristoksi Kajaaniin. Täältä hän jäi sotilasmestarina eläkkeelle 31.7.1973. Jokin aika sitten myös hänen poikansa Markku Nieminen jäi  eläkkeelle samasta joukosta eli Kainuun Tykistörykmentistä.
 
Mauno Nieminen toimi lähes koko palvelusaikansa kenttäkouluttajana. Hän oli hyvin ammattitaitoinen ja kunnioitettu tulenjohto- ja mittauskouluttaja. Huumorimiehenä hän Rovajärven leirillä usein otti maata kouraansa ja hetken hypisteltyään luki siitä paikan tarkat koordinaatit. Palvelustoverit epäilivät koordinaattien oikeellisuutta, koska pöyhitty maa saattoi olla muualta tuotua. Koordinaattien tarkkuus perustui pitkään kokemukseenja salaa sinikantisesta vihkosta katsottuun tietoon. Kaksi viimeistä vuottaan Nieminen toimi Prikaatin ruokalan esimiehenä.
 
Nyt läheisiltään lahjaksi saamallaan tietokoneella katselimme killan sivuilta killan vaalimia perinteitä ja totesimme, että hän on aikoinaan palvellut II/KTR 2:n Aliupseerikoulussa, joka myöhemmin siirretiin KTR 1:n Aliupseerikouluksi Ylämyllylle ja sieltä edelleen Pohjanmaan Tykistörykmentin Aliupseerikouluksi Ouluun. Jälleen löytyi linkki näiden kolmen pohjoisen Tykistöjoukon eli Kainuun Tykistörykmentin, Pohjanmaan Tykistörykmentin ja Pohjois-Karjalan Patteriston välille.
 
Pohjois-Suomen Tykkimieskilta ja Kainuun paikallisosasto onnittelee virkeää kiltaveljeä ja toivottaa edelleenkin terveitä elinvuosia!